HEADQUARTER RAIFFEISENBANK / CH-SIGGENTHAL-WÜRENLINGEN / SELECTED COMPETITION / 2011 • 2ND PRIZE
www_strassenbild1.jpg
street view
1/4
Continuing the prevailing pattern along the main road the distinctively folded volume extends over the full length of the plot. The folds react specifically to the heterogeneous surrounding of the polygonal building. In spite of the consistent notation of the attic as an additional, but reduced floor, the appearance of the volume is merged into one three-storey shape. The roof terrace in the middle breaks the length of the building towards the small single-family houses.
A simple structure as well as a lean building installation generate a highly flexible plan layout that allows the bank to extend or reduce its surfaces.
-
Status: Selected Competition 2011,
2nd Prize
Client: Raiffeisen Schweiz
Type: Commercial
Size: 4'000 m2
Program: Headoffices Raiffeisenbank with Service Counter Area, Retail and Offices
Consultant: b+p baurealisation AG, Amstein & Walthert

back to overview