SCHOOL EXTENSION PUOZ / CH-SAMEDAN / SELECTED COMPETITION / 2010 • 2ND PRIZE
16_www_1.jpg
View of Kindergarten and School Extension
1/4
Placed in the north of the site, the new buildings extend the urban pattern of the campus by resuming the scale and the geometric alignment of the existing school buildings. A newly introduced central square establishes relationships between the different recreation areas as well as the characteristic entrances.
The structure of the existing building is reused and extended in order to accomodate the daycare, cafeteria and music rooms. Adjoining, the three kindergarten units are organized in a serial setup, while the cloakrooms serve as access from the main entrance. The secondary rooms connect the three individual units and allow for flexible and multiple forms of class and play.
-
Status: Selected Competition, 2nd Prize
Client: Municipality of Samedan
Type: Education
Size: 820 m2 
Program: School extension with triple kindergarten, music rooms, daycare and cafeteria
Consultant: Schnyder+Tobler Bauingenieur


back to overview