KINDERGARDEN LES GAZOUILLI / CH-GENEVA / COMPETITION / 2009 • 2ND PRIZE
6_www_01.jpg
Extension Building
1/4
The site with its existing villa and the surrounding park constitutes a strong entity in the current urban setting. However, it remains a fragment of the past in the now dense residential neighborhood of Geneva. The new extension is placed on the North side of the building in order to maintain the representative appearance of the villa as well as to preserve a maximum of the park. Lower in height, but larger than the original building, the new extension forms a transition between the urban texture and the historic ensemble. The contemporary modern apparition of the extension contrasts with the historic of the inventory, yet respects the existing building by avoiding imitation. The folded volume accentuates the entrance and minimizes the surface of contact with the villa.  
-
Status: Open competition 2009, 2nd Prize
Client: City of Geneva
Type: Education
Program: Kindergarden, conversion and extension of an existing villa
Consultant: Christian Meier Energietechnik
Related Links: www.competitiononline.de

back to overview